Wat is Voetreflexologie?
Voetreflextherapie, ook wel voetreflexologie of voetreflexzonetherapie genoemd, gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest, het holistische mensbeeld. Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij een verstoring van het evenwicht, spreken wij van ziekte.

Ieder mens is uniek, en bij ieder mens zal zich
derhalve een verstoring van het evenwicht anders uiten.

Mogelijke verschijnselen zijn

b.v. hoofdpijn, algehele vermoeidheid, rugklachten, ontregeld spijsverteringsstelsel, depressiviteit. Dit kunnen voorboden zijn van meer ernstige aandoeningen. 

Voetreflextherapie creëert ontspanning en helpt zodoende de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht te brengen.

Het is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar probeert de oorzaak die er achter zit te ontdekken. Zij helpt inzicht te krijgen in welk gebied de onbalans zich manifesteert.


Een reflexzone komt overeen met (reflecteert in) een ander deel van het lichaam. Op het menselijk lichaam bevinden zich talrijke reflexzones, onder anderen op de handen, oren, rug en natuurlijk de voeten. De basis voor voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten. Met andere woorden: alle organen, botten zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.
 


Wat kunt u verwachten van de behandeling?

De behandeling gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is door het ontstaan van prikkels, pijn, jeuk, transpiratie of kleurverschil. 
De plaats waar dit gebeurt, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is. 
Door die plekken wat langer te behandelen, wordt het evenwicht in het daarmee overeenkomende orgaan of lichaamsdeel herstelt. In het algemeen geldt: hoe gevoeliger een gebied is hoe meer aandacht dat gebied nodig heeft. Die gevoeligheid is voor iedereen anders en kan per keer verschillen. Het kan zijn dat de gevoeligheid met elke behandeling toeneemt. De druk zal altijd aangepast worden aan de situatie op dat moment. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers een geheel), daardoor krijgt het lichaam de kans zijn evenwicht te hervinden.

Een voetreflexbehandeling is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode van behandelen. 
Wanneer u voor de eerste voetreflexbehandeling bij mij komt, leg ik een dossier van u aan. 
Klachten, leefwijze, medische voorgeschiedenis, eerdere behandelingen e.d. worden hierin opgenomen.


De totale behandeling duurt ongeveer 45 minuten.Wat doet Voetreflexologie voor u?

· Het werkt stressverlagend;
· Het activeert en ondersteunt het zelfherstellend vermogen;
· Het geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing;
· Het werkt preventief;
· Het helpt bij rug-, schouder- en nekklachten;
· Het helpt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out;
· Het helpt bij bijv. RSI, hoofdpijn/migraine, reuma, darmproblemen, pms, astma, hormonale verstoringen etc;

Welke reacties kunt u mogelijk verwachten:
· U voelt zich meer ontspannen en/of u krijgt meer energie;
· Uw lichaam ontdoet zich van zijn afvalstoffen;
· U slaapt rustiger of mogelijk tijdelijk onrustiger;
· Uw (eventuele) huidige klachten kunnen in eerste instantie verergeren, wat zich meestal binnen enkele dagen weer herstelt;
· Uw lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Voor wie is voetreflexologie?

Eigenlijk is voetreflexologie voor iedereen geschikt. Leeftijd maakt niet uit. Kleine kinderen, pubers, volwassen en ouderen kunnen allemaal baat hebben bij een goede voetreflex behandeling. Met name bij chronische klachten zoals: hoofdpijn/migraine, reuma (artritis, artrose), astma, stress, hormonale verstoringen (zoals menstruatieklachten, overgangsklachten), schildklierstoornissen, spijsverteringsstoornissen, slaapproblemen etc.